Некомпетентните органи само вдигат прашна завеса, за да не знаем какво се случва в държавата

0
В България всеки се занимава с това, което не е негова работа и не върши работата, за която е избран или назначен
В България всеки се занимава с това, което не е негова работа и не върши работата, за която е избран или назначен Снимка: БГНЕС

НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ

Всички наивници тръпнат в очакване прокуратурата да си свърши работата. Народното събрание да си я свърши. Правителството да си я свърши. Ама работата нещо не се върши изобщо. А /не/компетентните органи, не само се размножават и ни струват по-скъпо, но и все по-малко вършат нещо смислено и практично. На принципа да работят като вентилатор на прашно кръстовище - целта е прашна завеса и никой нищо да не знае и вижда какво става.

Народното събрание разследва престъпления на Онуй, въпреки, че това изобщо не му е в компетентността и правомощията, а прокуратурата, на която всъщност е в правомощията, се жалва от решенията на Народното събрание, което пък е законодателната власт. Само на мен ли ми се струва пълен хаос кой за какво отговаря или впрочем - не отговаря!

Социалните мрежи се превърнаха в пресцентър на правителството и нови политици, а в същото време по официалните медии дори не можеш да разбереш какво всъщност се случва в държавата, най-вече по-скандалните подробности. Явно златни кюлчета, пачки евро и плеймейтки, набедени за Мата Хари, мотащи се в премиерската спалня, е интимен и личен въпрос на Онуй, което не интересува официозите и журналиститутките. Но пък например личният живот на Президента постоянно е обект на техния интерес с коментари, по-подходящи за жълтите медии.

Всъщност в България всеки се занимава с това, което не е негова работа и не върши работата, за която е избран или назначен. Така, че следващият път, когато искате нещо от компетентните държавни органи, си спомнете, че са некомпетентни!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари