Нека украинките протестират голи, пак ще си спазим обичая!

0
В Бродилово кипи трескава подготовка за въртенето на четириногите
В Бродилово кипи трескава подготовка за въртенето на четириногите Снимка: Флагман

"Пак ще тричаме кучета! Събираме се в Бродилово в събота и ще спазим традицията. Нека правят колкото проверки искат, ние не се крием."

Това сподели пред "България Днес" организаторът на традиционното за странджанското село мероприятие Крум Крумов.

В Бродилово кипи трескава подготовка за въртенето на четириногите. "В петък ще поставим тричалката - дървените колове и въжето. Досега никога не е имало убито или удавено куче. Те са домашни и хората сами ги водят. На който не му харесва, да не гледа", категоричен е Крумов.
Той не се притеснява от готвения протест на фондация "Лъки хънт". Любителите на кучета се събират в селото в понеделник, 27 февруари, от 7 ч. сутринта, с идеята да спрат обичая.

Демонстрацията се организира от Светлана Хънт, наричана българската Бриджит Бардо. Тя е родена в Украйна, емигрира в Калифорния и живее едновременно в България и САЩ.
"Да дойдат в понеделник, няма да заварят никой. Те украинките, като протестират, си свалят дрехите. Имаме много ергени в селото и те ги чакат с голямо нетърпение", заяви в приповдигнато настроение Крум Крумов.

Инициаторът на тричането на четириноги нападна кучешките защитници. "Правят фондации и под прикритието на любов към животните източват пари. Само вижте какво се случва в кучкарниците. Всичко е парлама", категоричен е бродиловчанинът.
"Това е наш обичай и ще го спазваме докрай. Ако трябва, ще изчакаме полицията да си отиде, да минат няколко дни, да утихнат нещата и пак ще въртим кучетата. Рано сутрин или привечер, но ще съхраним нашия обичай", обясни кметът на селото Илия Илиев.

Провеждането на ритуала беше забранено със заповед на кмета на Царево Георги Лапчев през 2013-а. Организаторите бяха предупредени с полицейски протоколи "да не правят така".

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари