Нека тези с милиони в данъчните декларации да подкрепят Хитрино

4
Строителният предприемач Димитър Барбуков и цялото му семейство ще построят една къща в взривеното Хитрино, за тяхна сметка
Строителният предприемач Димитър Барбуков и цялото му семейство ще построят една къща в взривеното Хитрино, за тяхна сметка

Строителният предприемач Димитър Барбуков и цялото му семейство ще построят една къща в взривеното Хитрино, за тяхна сметка.

Това обяви на профила си във Фейсбук съпругата му Весела. Семейството живее в Австрия, но като българи те са съпричастни с трагедията в шуменското село. Госпожа Барбукова не приема призивите за дарения с sms-и от всички.

Тя подкани всички заможни българи и бизнесмени да дарят средства и да подкрепят пострадалите в Хитрино. "Нека тези с милиони в данъчните декларации да подкрепят Хитрино", призова бизнес дамата.

Ето какво написа Весела Барбукова в социалната мрежа:

Моето семейство - съпругът ми Димитър Барбуков - инициатор на дарението, талантливата оксфордска студентка и художничка Дейзи, малката Анастасия и двете ни деца, които са пораснали и липсват на снимката - Добромир и Ралица ПОДКРЕПЯМЕ пострадалите от с.Хитрино, като даряваме възстановяването на една къща за наша сметка.

Не ми харесва идеята на редица медии да призовават бедния български народ да дарява, играейки по нюанса, че това може да се случи и на тях...
Нека хората с милиони в данъчните декларации и тези, които правят всеки ден задръствания с луксозни лимузини, поршета и т.н. по светофарите на България, тези, с които преливат светските събития - те да дарят! Нека хората с възможности да помогнат! И аз карам луксозна кола и ходя на светски изяви. Дори имам лайфстайл телевизия, но сега е друго!

Тук става дума за човечност и щом можем - длъжни сме да помогнем!

P.S. И не си поствам никога семейни снимки, но сега си заслужава!"

В ПОДКРЕПА НА С.ХИТРИНО ОТ ДИМИТЪР БАРБУКОВ И СЕМЕЙСТВОТО МИ:
„Живите затварят очите на мъртвите, мъртвите отварят очите на живите!"
В дните на национален траур, когато скърбим и изказваме съболезнования за жертвите на трагичния инцидент в с.Хитрино, е хубаво да осъзнаем колко е важно да подкрепим живите, пострадалите и хората, които са в безизходица от трагичния инцидент. На тях да помогнем!
В качеството си на българин, на бизнесмен и най-вече на човек, съпричастен със случилото се, искам да обявя моята подкрепа и дарение: Поемам да възстановя изцяло за моя сметка една къща в с.Хитрино!

Правя това, защото винаги съм бил съпричастен към обществено значими каузи и не защото имам нужда от известност – аз я имам, а за да дам личен пример и да призова колегите ми – строителни фирми, производители и вносители на строителни материали – изобщо хората от строителния бранш също да подкрепят, да последват примера ми и да се включат с дарения за възстановяване на пострадалите домове. Бих искал да дам личен пример, но с деликатност и без претенция за излишни имиджови послания. В момента хората от Хитрино изобщо нямат нужда от това. Те се нуждаят от реални действия и подкрепа.

Естествено, ще осъществя връзка с кмета на селото, за да се институционализират и планират правилно действията ми, да се съобразя с изискванията на кризисния щаб и най-вече – да ми посочат и да обсъдим коя точно къща да възстановя.
Отново искам да призова колегите си също да дарят, да отворят сърцата си и заедно да помогнем кой с каквото може, за да се преодолеят трагичните последствия.

Аз като човек, който цял живот съм посветил кариерата си на това да създавам домове, зная колко важно нещо е дома, каква огромна емоционална човешка стойност има това понятие и искам да помогна. Защото мъртвите ни отварят очите на нас, живите!
Съболезнования и поклон пред жертвите!
Димитър Барбуков

Източник: 24news.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари