"Български пощи" се включват в кампанията за подпомагане на Хитрино

0
Куриерските пакети, адресирани до кметството и жителите на Хитрино, или до кризисния щаб в село Тимарево, ще се приемат за период от един месец като служебни пратки
Куриерските пакети, адресирани до кметството и жителите на Хитрино, или до кризисния щаб в село Тимарево, ще се приемат за период от един месец като служебни пратки

Български пощи да се включат в кампанията за подпомагане на с. Хитрино, което е в бедствено положение след жп инцидент, е разпоредил министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Ивайло Московски.

Куриерските пакети, адресирани до кметството и жителите на Хитрино, или до кризисния щаб в село Тимарево, ще се приемат за период от един месец като служебни пратки, тоест няма да се заплащат от подателите, се уточнява в съобщение от МТИТС. Пратките трябва да бъдат с тегло до 20 кг. Получателят трябва да бъде кметството на Хитрино, жителите на селото или кризисният щаб в Тимарево.

Допустимото съдържание на пратките са хранителни продукти, дрехи, завивки, стоки от първа необходимост и др. Пакетите ще бъдат приемани във всички пощенски станции на "Български пощи" ЕАД и офисите на СП ИМС/Булпост. Те трябва да бъдат отворени за проверка на съдържанието.

"Български пощи" ЕАД ще осигури освен това служебно приемане и изплащане на обикновени пощенски парични преводи до жителите на Хитрино и до откритата сметка за дарения от община Хитрино: "ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF

До възобновяването на дейността на пощата в Хитрино, услугите, включени в кампанията, ще се извършват от станцията в Тимарево.

Когато МВР разреши на служители на "Български пощи" ЕАД да влязат в помещенията на пощата в Хитрино и да огледат щетите, ще се предприемат незабавни мерки за възобновяване на работата на станцията. Междувременно, служители на дружеството се свързват с евакуираните жители на селото, за да уточнят на какъв адрес ще бъдат доставяни спешните пратки за тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари