Бездействието на Общината продължава да ощетява русенци

0
Към момента живеещите в двата квартала използват само по една автобусна линия
Към момента живеещите в двата квартала използват само по една автобусна линия

С редакцията на Dunavmost.bg се свърза читател, който изрази възмущение от поредното неизпълнено обещание от Общината към русенци.

Става въпрос за липсата на удобна транспортна линия по маршрута "Чародейка" - "Родина" - "Център".

Представяме ви неговото писмо без редакторска намеса:

Още през месец януари, веднага след откриването на новия подлез под жп линията към кв. "Родина", бяхме уверени от Община Русе за откриването на нова линия към градския транспорт която да обслужва това направление.

Новото съоръжение и към момента успешно обслужва потока от русенските квартали "Родина" и "Чародейка", но изнемогва в пиковите часове, когато е наличен особено натоварен трафик.

Именно в тези часове се образуват задръствания които имат само едно възможно решение – откриването на линия на градския транспорт по маршрута "Чародейка" – "Родина" – "Център".

Към момента живеещите в двата квартала използват само по една автобусна линия и очакват с нетърпение новия и по-удобен автобус вече месеци наред. По всичко изглежда, че отново ще липсва транспорт и за стотици ученици, на които предстои да тръгнат към училище от средата на месеца.

Бездействието на общината продължава да ощетява гражданите, които имат далеч по-високи очаквания за транспортната система в града. От групата на Русенци за Транспорта ще продължим да симпатизираме с гражданите и да настояваме за откриване на нова автобусна линия през пробива под железопътната линия в кв. Родина.

Очакваме обяснения от управата на града за причините за забавеното откриване на новата автобусна линия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари