Недялко Недялков и Петьо Блъсков внесоха подписка в НС срещу машинния вот

0

Вносителите са входирали над 110 000 подписа

Главният редактор на вестник "Труд" Петьо Блъсков и издателят на "ПИК" Недялко Недялков внесоха подписка против задължителния машинен вот в деловодството на Народното събрание.

Членове на инициативния комитет на "Консервативно-патриотично движение", сред които и бившият евродепутат Николай Бареков и ММА борецът Станислав Недков-Стъки, внесоха в парламента множество обемисти папки с подписи на поддръжници на хартиения вот, информира OFF News.

Блъсков аргументира подписката, като подчерта, че сред най-важните европейски ценности е правото на избор.

"Подписите са събрани само за две седмици. Ако го сравним с периода за национален референдум - три месеца, представете си колко можем да съберем. Затова сега ако не бъдем чути, отиваме на вариант национален референдум против задължителното машинно гласуване", коментира Николай Недялков от Инициативния комитет.

По думите на Станислав Недков - Стъки от Комитета, правителството на Кирил Петков е с най-кратък живот в цялата българска история, и машинното гласуване отказва хората от вот, допълва БГНЕС.

Вчера депутатите гласуваха против вкарването на предложението на БСП за връщане на хартиените бюлетини в дневния ред на парламента. От БСП само депутатът от БСП Крум Зарков гласува "против" и така успя да отложи предложението, което най-вероятно пак ще бъде включено като точка в работата на НС другата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Сашо
    Тези не бяха ли от зайчарника??
  • 8
    1
    Съласувано
    ли е с ДПС ? Разправят , че те били върло против хартияния вот !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари