Недостойно поведение. Поредно!

10
Пред Американската търговска камара в България, Борисов отново се отличи с неадекватно поведение и думи, които единствено могат да предизвикат съжаление и презрение
Пред Американската търговска камара в България, Борисов отново се отличи с неадекватно поведение и думи, които единствено могат да предизвикат съжаление и презрение

НОВИНИТЕ ДНЕС, 07.10.2019 Г.

- НАГРАДАТА ЗА ЧАДЪРА. Пацо Терасата, станал вече известен и в испанската държава, след като вестник „Ел Конфиденсиал” направи протестите срещу него в България и нарушенията му публично достояние, се оттегля в сладкото изгнание. И заради подигравката му с българските закони ще получава заплата от 3300 евро, по 500 евро за жена ми и 200 евро за всяко дете, като държавата /България/ му поема наемът в най-луксозната част на Валенсия и частното училище за децата му. След Никола Филчев и Александър Йорданов, това е най-срамното назначение в дипломацията ни. В нормална държава за подобно поведение и нарушения този човек не само в дипломацията, но и въобще в никоя държавна институция не следваше да намери място. Но явно чадърът се плаща. Да си припомним, че нямаше проверка срещу управляващите, назначена от Пацо, която да установи нещо нередно. Услуга за услуга. Срамът – за нас! Все пак, явно притиснат от резила, Пацо си оттегли жалбата срещу заповедта за събаряне. А сега въпросът е Столична община дали изобщо ще предприеме нещо по събарянето?

- НЕДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ. ПОРЕДНО. Пред Американската търговска камара в България, Борисов отново се отличи с неадекватно поведение и думи, които единствено могат да предизвикат съжаление и презрение. Правителството било купило таралясниците Ф-16 въпреки „подлата” съпротива, и сме имали най-добрите самолети /това, че ги нямаме и даже не са произведени, явно не притеснява мутрата/. След това, намирайки се сред свои и представители на стратегическия му господар, Борисов каза, че се чувствал като на събрание на ГЕРБ и ВМРО – нищо лошо не чувал. Ами как ще чуе – и на мен да ми дадат три милиарда срещу стока, която ще произведа след пет години, и аз ще си мълча и ще се усмихвам на глупостите.

- ФАЛИТИ. „Астрал холидей” фалира. Една от големите български туристически агенции, в резултат на фалита на английската „Томас Кук”, фалира. И въпросът е какво е направило и прави Министерство на туризма по тези въпроси. „Томас Кук” регистрирана ли е била? Предупредени ли са българските туроператори? Или задачата на Ангелкова е само да плаши туристите по плажа?

- КАЗУСЪТ „ПОЛФРИЙМАН”. Казусът мирише все повече. До два месеца ще има окончателно решение пускат ли го на свобода. През това време всички, най-вече политици, се упражняват върху убиецът и жертвата. Всеобщото впечатление е липса на всякакви закони и правила и нерегламентирано влияние върху съда. За всички е очевадно, че Джок не се е поправил и изобщо не съжалява, дори смята, че е осъден несправедливо. Тоест, липсват основните предпоставки да бъде предсрочно освободен. И да напомня на колегите, че основната функция на наказанието е не само съжаление, разкаяние и поправяне. А НАКАЗАНИЕ. За смъртта в случая. Умишлена смърт на млад българин!

- НАГЛОСТ БЕЗ КРАЙ. Спомняте ли си скандалът с къщите за гости. Забравихте го вече, нали? Покрит от още безкрайни скандали. Александър Манолев беше заместник-министър. Април тази година се разбра, че си е построил с европари къща за гости, която си му е личен дом. Сега се разбра, че е построена в пълно нарушение. Това са управляващите. Това са политиците. За тях нарушението на закона е проблем, само ако ги хванат. Безсрамието им е безкрайно. А толерантността на обществото – обяснима само с кататония. Заради такива като него, хора, които реално искат да работят и да направят нещо хубаво и полезно за хората, нямат никакви шансове. Защото не са в управлението да си одобрят сами проектите!

- ПАНИКА В ГЕТАТА. В Сливен днес роми, паникьосани от слухове в социалните мрежи за отнемане на деца от социалните служби, взеха децата си от училище. Естествено, държавата пак реагира неадекватно и тръгна да се обяснява. Какъв е проблемът – некадърно направените закони и стратегия. Без съмнение, има много деца в риск – аз съм била свидетел на дела за деца, пребити до смърт от родителите си, държани гладни, унижавани и малтретирани. Влачени по кръчми и гледащи как родителите им употребяват наркотици. Или използвани от родителите си за просия и проституция. Там е безспорно, че държавата трябва да се намеси с цялата си строгост, за да имат тези деца все пак някакъв шанс в живота. Но направени така законите, не се разбира за кои случаи ще се отнасят. Дават се права на децата да се оплакват от родителите си, при положение, че всеки психолог ще ви каже, че децата са лесно манипулируеми и едно наказание за ненаписано домашно лесно може да ги доведе до обаждане на телефона за дете в риск. Заради този непрофесионализъм и сляпото преписване на закони, пробутани ни от соросоидните организации, нито законът ще има ефект, нито децата ще са защитени, нито родителите – спокойни. Поредната издънка на правителството.

Политически новини: правителството, тоест ГЕРБ, продължава усърдно да обещава – на сестрите, на болниците, на учителите, на кого ли не. Обещаното не е като даденото. Наблюдавайки кампанията на много кандидати за кметове и общински съветници, се убеждавам, че на повечето врагове не им трябват, каквото сами си направят и кажат, и най-големият им враг не може да измисли. Това е нивото. Но не трябва да свикваме.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вчера си купих чадър и заваля. Днес ще си купя презервативи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук