Не за първи път пропадат коли в Русе

0
Няма да търпим нарушена инфраструктура, казаха от местната власт
Няма да търпим нарушена инфраструктура, казаха от местната власт Снимка: БНТ, стоп кадър

Потърпевшите са убедени, че некачественото изпълнение на ремонтните дейности по ВиК проекта в града са причина за пропаданията

Два автомобила пропаднаха на улица в Русе заради спукана водопроводна тръба. В момента в града се изпълнява мащабен проект за подмяна и изграждане на ВиК-мрежата и потърпевшите смятат, че причината е именно в некачественото изпълнение на ремонтните дейности. В същото време от Община Русе обявиха, че са недоволни от начина, по който се работи, разкрива БНТ. 

При инцидента няма пострадали. Но пък хората от квартала твърдят, че това не е първият случай през последните 2 месеца, в който се получават пропадания по улиците, където са полагани тръби за водопровод и канализация по големия воден проект на Русе.

Екип на телевизията се свърза с инж. Никола Пеев, представител на фирмата изпълнител. Той каза, че аварията е на вече съществуващ водопровод и пропадането не е в техния изкоп. Били приключили работа на тази улица преди 2 месеца и причината не би трябвало е в тяхната дейност.

Няма да търпим нарушена инфраструктура, казаха от местната власт. 

"Искаме от самия изпълнител на проекта, който за нас е ВиК, да изпълнява осъществява необходимия надзор и контрол. Целта ни е работата да се извършва качествено и в срок", заяви Димитър Недев зам.-кметът на Община Русе.

Недев обясни, че подмяна на тръбопроводи в града не е правена в близките 50 - 60 години в мащаба, в който се прави в момента. Заради важността на проекта до този момент от общината са проявявали разбиране, но повече няма да бъдат толерантни към пропуските и нарушенията.

По думите му освен че не се изпълняват сроковете, но съща така и е констатирана и недостатъчна работна ръка по самите обекти. Освен това не се пази околната инфраструктура, унищожени са зелени площи, наранени са тротоари.

Недев допълни, че тези въпроси са обсъдени на среща с изпълнителя и възложителя на ремонта. "Междувременно са съставени констативни протоколи, предписания за отстраняване, а следващата стъпка е налагане на санкция за неизпълнение", съобщи Недев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари