"Не на руzкия терор" - активисти организират шествия на 24 февруари

5
Събитието ще се проведе в най-малко 5 български града, сред които е и Русе
Събитието ще се проведе в най-малко 5 български града, сред които е и Русе Снимка: Dunavmost

Събитието ще се проведе в 5 български града, сред които е и Русе

На 24 февруари, когато се навършва 1 година от руската инвазия в Украйна, граждански активисти организират протестни шествия в България под надслов "Не на руzкия терор. България е с Украйна."

Събитието ще се проведе в пет български града - София, Велико Търново, Пловдив, Русе и Варна.

Организаторите са Никола Груев, Данита Заричинова, Мирела Заричинова, Васко Генев, Вера Стаевска, Михаил Михов, Даниел Димитров. Автор на плаката е аниматорът Теодор Ушев.

Ето и какво е призивът им с мотивите към него:

"Приятели, време е отново да излезем в подкрепа на свободна Украйна! Измина една година от началото на руската инвазия. Една година терор, стотици хиляди жертви, десетки хиляди отвлечени деца, милиони бежанци. Но и една година смелост, в която украинският народ води непоколебима битка за своята свобода и за бъдещето на Европа.

Същевременно пред България рисковете са огромни. Нямаме работещ парламент и правителство, избрано от народа. Президентът държи цялата власт, а служебните му министри надвишават многократно правомощията си в опит да определят бъдещето на страната за десетилетия напред.

Говорейки от името на България по света, Румен Радев бавно, но методично ни отдалечава от семейството на цивилизованите страни, подкрепящи Украйна, и ни изтласква обратно в руската орбита. Зад фасадата на пацифизма, мира и неутралността, Радев всъщност приканва света да изостави Украйна. Президентът Радев иска да разоръжи жертвата, но не и агресора. Нарича Русия братска държава, но брат ли е онзи, който колонизира, който сее смърт, глад, студ, мрак, за да установи контрол? Брат ли е онзи, който лакомо наднича и към нас?

Русия не е брат на Украйна, нито на България. За неутралност няма място. Единственият възможен и траен мир е мирът, при който Русия напуска цялата заграбена от Украйна територия, включително Крим.

На 24-ти февруари излизаме по улиците на България, за да изразим съпричастност с украинския народ в борбата му за свобода. За да покажем, че България е с Украйна. България е Европа. България не е Румен Радев. Не на руския терор!

Място на срещата:

София: 24-ти февруари пред президентството от 19:00 часа. Шествието ще продължи до Орлов мост;

Велико Търново: 24-ти февруари пред Общината от 17:30 часа;

Пловдив: 24-ти февруари, 18:00ч, църквата "Св. Богородица" в Стария град;

Русе - 17:30 на пл. "Александър Батенберг" 3, срещу Регионален исторически музей - Русе;

Варна: 25-ти февруари пред Общината от 14:00 часа;

Очаквайте скоро информация за събитията в Стара Загора, Св. Влас и други градове.

Шествията са мирни и всички участници ще спазват законите на Република България."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    15
    до тринадесети
    малоумник оноден
  • 0
    14
    до 13
    Те пък едни плажове...
  • 0
    13
    До дванадесети
    Няма спор, че се малоумен и злобен, но както гледам украинците доста умело са справят със "самая могучай и непобедимая" сбирщина от ватници. Тридневната специална операция става едногодишна война. И джеджето окупатор, за да не си признае, че е загубило войната, сега почва да си измисля че е специализирана антитерористка операция и други подобни измишльотини. Но това няма да го спаси от подсъдимата скамейка за военни престъпления и ца геноцид. А другото хубаво е, че живущите в Блатная дълго време няма да припарят по нашите плажове.
  • 2
    12
    4444
    Но и една година смелост, в която украинският народ води непоколебима битка за своята свобода и за бъдещето на Европа на плажа в Созопол и Приморско
  • 4
    11
    До 1
    Ти питали ги тези българи,дали искат да са с "братята руснаци"?Вие, русофилите сте ни ясни,но другите....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари