Не може да си народен представител и да вземаш 800 лева заплата

1
Кой трябва да получава най-висока заплата в България?
Кой трябва да получава най-висока заплата в България? Снимка: БГНЕС

Много или малко получават като заплащане властимащите?

"Повечето зрители ще решат, че заплатите са големи, но не може да си народен представител и да вземаш 800 лв., същевременно да имаш самочувствие и да си независим", обясни журналистът Кристина Кръстева за BULGARIA ON AIR.

Тя продължи обаче: "Стига хората да си вършат работата".

Динамиката на политическите процеси и промени оказаха пряко отражение върху финансовите постъпления на народните представители и министрите в кабинета.

На всяко следващо правителство заплатата нараства със сериозни темпове – последното увеличение е с около 300 лв. и формира сумата от 3540 лв. месечно.

Това раздвижи общественото мнение и извади на показ заплатите на различни институции, които се оказа, че взимат повече от президента и премиера.

Икономистът, журналист и бивш депутат в 43-тото Народно събрание от групата на Патриотичния фронт Димитър Байрактаров заяви, че "би бил доволен, ако всеки народен представител получава висока заплата".

"Обаче, ако може да се изправи пред избирателите си и да каже "през тази година създадох закони", подчерта гостът на Bulgaria ON AIR.

"Като депутат аз сътворих закони, с които съм вкарал в държавата над 500 млн. лева - многократно съм изработил заплатата си", категоричен бе Байрактаров.

Но той се чувства силно притеснен от публичната информация на Сметната палата, която показва как депутат не е декларирал имуществото си за милиони левове.

"Същият този народен представител е внесъл първия закон в 44-тото НС, който пряко обслужва неговата собствена фирмена дейност", разясни икономистът.

Димитър Байрактаров остави отворени въпросите: Какво прави този депутат в Народното събрание и защо той не  е разследван?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари