Не могат да изстрелят противоградни ракети заради самолети на НАТО

0
Земеделците притеснени за продукцията си заради градушките
Земеделците притеснени за продукцията си заради градушките Снимка: архив

Земеделците притеснени за продукцията си заради градушките

Започва активният сезон за борба с градушките. Всички 11 пункта и 262 ракетни площадки в страната вече са в готовност да реагират на природните стихии. Земеделците в пловдивското село Трилистник обаче имат притеснения.

Фермите в региона, чийто продукция беше унищожена напълно миналата година. Гюрга Държонова споделя, че има загуби за хиляди левове. "Нямаме яснота ще бъдем ли обезщетени или не. Имаше 50-минутна забрана за изстрелване на противоградни ракети заради НАТО-вски самолет", обясни тя пред Нова телевизия. И допълва, че иначе площадката действа активно.

"Всички, които сме под 100% разрушена реколта, нямаме обезщетение. Ще се застраховаме", каза още тя.

Според Красимир Кунчев трябва да има превантивна подкрепа срещу градушки за земеделците. "Ясно е, че небето ще бъде с голям трафик на самолети заради войната в Украйна, но се опасяваме, че това ще попречи на изстрелване на противоградни ракети. Изпратих писмо до председателя на Комисията по земеделие в НС. Единственото решение за нас е 100% поемане от държавата на застрахователната премия", посочи той.

И уточни, че няма изплатена помощ за стопани по de minimis. "До момента са изплатени 3 млн. лева на земеделци със 100% щета, а НС гласува 15 млн. лева. 12 млн. ги няма, 3 млн. ще бъдат получени по de minimis. Висят едни 9 млн. лева, къде изчезнаха те?", попита Кунчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    F35
    Да им включат системата"чужд-свой", да разпознава "наште" самолети...:)))
  • 10
    1
    Да ви сЕра на НАТО-то!
    Стреляйте, бе, ония нали са професионалисти, да ги еба, ще летят на зиг-заг между ракетките против градушка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари