"Не мога да ви опиша болката" - разказ на жена, чакаща за планова операция

0
Освен заради опасност от заразяване, голям проблем за плановите операции е и заразяването на лекари и персонал на лечебните заведения
Освен заради опасност от заразяване, голям проблем за плановите операции е и заразяването на лекари и персонал на лечебните заведения Видео: Bulgaria ON AIR

Заради подобряването на ситуацията в страната ни с коронавируса, намаляването на случаи на заразени и освобождаването на отделения в болниците, беше решено да се възобновят плановите операции, за които много хора чакат

Сред тях е Марияна Петрова, която чака повече от месец за изключително важна за нея планова операция. Докато изчаква определянето на нова дата, тя стои вкъщи и се придвижва изключително трудно, разкрива Bulgaria ON AIR.

"Трябваше да постъпя в болницата на 8 декември. Пристигнах там, но ми съобщиха, че ден-два преди това са забранили плановите операции и се налага да чакам. Стоя и чакам, просто не мога да ви опиша за какво става въпрос, за какъв дискомфорт и болки. Но чакам, нямам избор", сподели Марияна.

Освен заради опасност от заразяване, голям проблем за плановите операции е и заразяването на лекари и персонал на лечебните заведения.

"Най-голям обем има в "Хирургия", където от 14 лекари, 9 прекараха Ковид инфекцията. В момента трима от тях все още са в болнични. Останалите 11 лекари са на линия, работят. Освен това, повечето от медицинските специалисти също се върнаха на работа и почти нямаме отсъстващи, така че не е проблем да възобновим плановата дейност", коментира директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов.

Заради пандемията много отделения в болниците бяха трансформирани в Ковид сектори. Постепенно те преминават към стария си режим на работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Още малко и мързелът официално ще се нарича пролетна умора...

Харесай Дунавмост във Фейсбук