„Не искаме цветя, а искаме права“

1

Шествие за правата на жените по случай 8 март се състоя в центъра на София

Шествие за правата на жените по случай 8 март се състоя в центъра на София. За осма поредна година събитието е инициирано от Феминистки мобилизации.

Шествието под надслов „Нито една повече“ тръгна от пл. „България“ пред Националния дворец на културата, премина през булевардите „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и приключи на пл. „Независимост“, информира БТА.

„Не искаме цветя, а искаме права“, „Жена, живот, свобода“, „Чужденки, бежанки, всички сте добре дошли“, „Солидарността е нашето оръжие срещу омразата“ бяха част от лозунгите на шествието за правата на жените.

Нашата цел днес е да припомним, че 8 март е започнал като ден за борба и има причина той да продължава да бъде такъв, макар че през десетилетията са извоювани много права, те не биват реализирани в реалността“, каза Камелия Ценова, която е една от организаторките на шествието и част от неформалния колектив на Феминистки мобилизации.

Виждаме, че женската бедност продължава да е огромен проблем. Има редица феминизирани сектори, където заплатите са изключително по-ниски от останалите и това трябва да се промени. Това е само малка частичка от проблемите, на които все още трябва да обръщаме внимание, каза още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Луди, луди жаби ...
    Джендър идеологията е измислена от радикални феминистки и наложена — с непредвидими последици. Много култури са загинали от морална дегенерация. Лидерките на често еднополово ориентираните радикални феминистки заявиха, че ще извоюват още повече „равноправие” за жените. В действителност обаче те воюват срещу брака, срещу семейството, срещу детето, срещу жената като майка, за пълната дерегулация на сексуалността. Те воюват срещу всичко, което е отказано на лесбийките. Кой има интерес от един бъдещ хаос?
  • 7
    2
    Пффф
    Може ли малко повечко информация, кои пък права жените нямали? За задълженията е друг разговор /идея си нямате колко обстоен/. Дай да видим, коя жена, какви права няма пред един мъж? Да ме прощавате, ама малко става "педераска" историята. "Искаме права, искаме права". Добре бе, какви права искате? "К`вит дадеш, к`вит дадеш". Оная торба, репортерката от БНР искала улица на нейно име ?! И не, не е шега.
  • 3
    1
    Патриарх
    Жените в България имат равни права с тези на мъжете. Смея да твърдя, че дори правата на жените понякога са повече. Тези недоразумения на снимките са просто едни неопределени провокатори. Една част от тях са грозни женици, които искат да имат права да ги наричат красиви. И понеже не са и го играят лесбийки. Сексуалните им предпочитания и извратении разбира се са сихтяхна работа, но точно на 8-ми март да реват, че са обезправени е несериозно. Феминистките организации у нас на са хранка на неолибералните тръстове. Те им плащат грантове за да го играят "различни"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари