„Назарет“ ще забие тази вечер в „Булстрад Арена“ в Русе

1

Легендарната шотландска рокгрупа „Назарет“ ще забие тази вечер в новата зала „Булстрад Арена“ в Русе. Музикантите, които ще бъдат с новия си вокал Карл Сентънс, са гвоздеят в „Грийн рок фест 2015“, предаде БГНЕС.

„Публиката да очаква много енергия“, сподели на пресконференция преди концерта Карл Сентънс. Той обясни, че като нов член на групата се чувства много хубаво, а и е енергичен човек. Басистът Пит Агню, който е единственият останал музикант от оригиналната банда, загатна, че концертът в Русе ще представи част от парчетата, които ще бъдат включени в новия албум на „Назарет“. Той ще бъде първият с Карл Сентънс като вокал, след като легендата Дан Маккафърти се оттегли от сцената. „Надявам се да го запишем през януари, ще променим стила на вокала“, обясни Пит Агню.

Карл Сентънс сподели, че винаги преди излизане на сцената е много нервен, особено на първите концерти като вокал на „Назарет“. „Притеснявах се какво ще си помислят хората за мен, защото те очакват Дан. Той е страхотен, много го обичам. Ако трябва да го попитам за някакъв съвет, той ще е как да имам дълга кариера и едновременно с това парти всяка вечер“, каза шеговито Сентънс.

Пит Агню припомни, че „Назарет“ вече са свирили няколко пъти в България след промените през 90-те години. Той коментира, че преди това в Източна Европа музиката е била кошмарна и хората са искали да видят и чуят, когато това вече е станало възможно, легендарните групи именно от 70-те години, каквато е и „Назарет“.

Следващата седмица групата започва европейско турне за около месец, което ще включва Германия, Австрия, Словакия, Чехия, Швейцария и едно шоу в Москва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари