Навици, от които успелите хора са се отказали

0
Един от тях е отговарянето на всички имейли
Един от тях е отговарянето на всички имейли Снимка: iStock

Някога да сте се питали какво правят най-богатите и успели хора, за да постигнат целите си?

Разбира се, далеч не става въпрос за някой магически трик. И те са хора като всички останали, но знаят от какви малки неща да се лишат, за да повишат продуктивността си и да се фокусират само върху големите цели.

От Born Realist разказват за няколко вредни навика, от които отказването може да бъде ключ към успеха.

Сърфиране в интернет по време на работния ден

Често хората, работещи на компютър, не си дават сметка как сърфирането в интернет за кратко в много случаи не отнема пет, а петнадесет и повече минути. Самото фокусиране върху дадена задача обаче изисква не по-малко време. Заради това е по-добре дадена дейност да бъде довършена докрай и едва след това да се отдели време за разпускане в социалните мрежи.

Желанието всичко да бъде перфектно

Някои хора са такива перфекционисти, че никога резултатът от тяхната работа не е достатъчно добър и те отделят безкрайни часове в усъвършенстване на задачата си. Простата истина обаче е, че никога нищо не е наистина перфектно, така че човек трябва да знае къде да спре и да продължи към нещо ново.

Присъствието на всички работни срещи

Да, присъствието на всякакви работни срещи отнема от времето, което може да бъде "инвестирано" в далеч по-продуктивни дейности. Заради това служителите трябва да ги избягват, освен ако те не са наистина наложителни.

Отговарянето на всички имейли

Най-добрият подход е те да се приоритизират и да се изпращат незабавни отговори само в случай, че дадена тема е от съществена важност в дадения момент.

Отлагането на алармата сутрин

Биологичният часовник е отговорен за това да имате режим на ставане. И ако заради работа всяка сутрин се будите в 7 за работа, това означава, че той е настроен така че да ставате около този час. Постоянното отлагане на алармата по няколко пъти сутрин обаче "разстройва" часовника ви и така събуждането всъщност се превръща в най-трудната задача за деня.

Взиране в смартфона в леглото

Хората не си дават сметка колко много това влияе на продуктивността им. Силната светлина от екраните нарушава съня и държи дълго време тялото под напрежение. Също така тя вреди на очите.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари