Идеи как да се възползваме от стария си телефон

1
Предлагаме ви 4 оригинални идеи за това какво да правите със стария си телефон
Предлагаме ви 4 оригинални идеи за това какво да правите със стария си телефон

Със сигурност имате поне един стар мобилен телефон вкъщи. Бихте могли да го продадете или подарите, но защо пък да не го използвате за лична употреба по нов начин?

От MakeUseOf дават няколко идеи в какво можете да превърнете старото си устройство.

1. В смартчасовник

Ако имате стар Nokia телефон или друг телефон, който вече не използвате, може да го превърнете в смартчасовник. На сайта Tinkernut ще откриете видео, което показва стъпка по стъпка как може да се направи това. Общата стойност на частите, които ще са ви нужни освен стария телефон, е по-малко от 50 долара. Не е зле за нов смартчасовник, нали?

2. В неразбиваем от хакерите телефон

Едва ли искате хакерите да могат лесно да проследяват всички данни от вашия телефон. Ако имате допълнителен смартфон, можете да го превърне в „ghost phone”. С този телефон-призрак ще можете да запазите самоличността си онлайн, нещо изключително важно в наши дни. Създаването на „ghost phone” е доста проста задача. Ето какво е нужно да се направи: - Инсталирайте някое приложение за временен телефонен номер, като например Hushed или Burner. - Добавете VPN приложение, което криптира всички данни, които излизат от вашия телефон. CyberGhost и Hideman са две от възможностите. - Създайте нов Google или Apple акаунт от този телефон. Не влизайте със съществуващия си профил в магазините за приложения. - Не купувайте никакви приложения или услуги. Онлайн транзакциите оставят пътека.

3. В портфейл

Ще имате нужда от стар телефон, от който ще трябва да извадите всички джаджи. Трябва ви само външния корпус и нищо друго. Сайтове като iFixit ще ви покажат как може да разглобявате разни неща.

4. В охранителна камера 

За Android устройство изтеглете Perch приложението, поставете телефона си там, където желаете и ще можете да гледате всички действия на друг телефон или компютър. За iOS може да използвате приложението Presence, а за Windows Phone – Gotya.

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари