Навесите на терасата на Пламен Георгиев все пак са незаконни

0
Заповедта за събаряне вече е подготвена и ще бъде връчена на бившия антикорупционен шеф на 19 август
Заповедта за събаряне вече е подготвена и ще бъде връчена на бившия антикорупционен шеф на 19 август Снимка: bTV

При втората проверка на районните инспектори от община Слатина беше окончателно решено, че навесите на терасата на Пламен Георгиев са незаконни, съобщава bTV.

Изводите от повторната инспекция са същите като тези отпреди 3 месеца.

Близо 60 кв. м от навесите нямат необходимите строителни книжа.

Заповедта за събаряне вече е подготвена и ще бъде връчена на бившия антикорупционен шеф на 19 август.

Припомняме, първото становище на община Слатина беше обезсилено от директора на столичния строителен надзор Влади Калинов. Той обаче се раздели с поста си, а кметът на Слатина извърши нова проверка по казуса с апартамента на Георгиев.

Бившият шеф на КПКОНПИ и настоящ спецпрокурор ще трябва да премахне незаконно построеното за своя сметка до началото на октомври.

Решението може да бъде обжалвано в съда.

Припомняме, терасата с барбекю на председателя на КПКОНПИ беше епизод от скандала с апартаментите на властта на преференциални цени.

Оказа се, че апартаментът на Георгиев има тераса от 186 квадратни метра, която не е декларирана. Самият Георгиев обясни, че терасата е обща част на блока и отказа да влиза в обяснителен режим. Още при първата си изява пред журналисти той заяви, че атаката срещу него е компроматна и е с източник бизнесмените, които са засегнати от работата на Комисията по антикорупция, които имали 198 милиона причини, за да го атакуват. По-късно Георгиев заяви, че става дума за несъстоятелни твърдения за разминаване в имотната му декларация.

На 4 април, след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще иска проверка срещу него, Георгиев излезе в отпуск, който продължава и до днес.

Последва проверка на имота, чиято цел беше именно да се установи дали постройките на терасата на Георгиев са законни. След това стана ясно, че два навеса трябва да бъдат премахнати, тъй като са над разрешената кота "било" на сградата. На 25 април кметът на "Слатина" Наталия Симеоново обяви, терасата на Георгиев не е обща част на кооперацията. 

По-късно стана ясно, че терасата на шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев е узаконена още преди години и има изрядни строителни книжа. Според арх. Калинов нямало основание за събаряне на постройката. Заради решението на Калинов да прекрати проверката срещу терасата на Георгиев обаче метът на София Йорданка Фандъкова поиска и получи оставката му.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари