Националната служба за съвети в земеделието със семинар в Русе

3

Пореден семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието – офис Русе, беше открит днес, 18 ноември 2015 г. в зала „Св. Георги“, от г-н Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе.

В приветственото си обръщение към участниците в семинара, от свое и от името на Областна администрация – Русе, заместник областният управител изрази благодарност за полаганите през цялата календарна година усилия от страна на Национална служба за съвети в земеделието – офис Русе в подкрепа дейността на земеделските производители в Областта.

В този контекст, г-н Станчев заяви готовността на държавата да окаже необходимото съдействие за отстраняване на идентифицирани нередности в селскостопанския бранш, както и да подпомогне обмяната на добри практики.

В заключение, заместник областният управител на Област Русе подчерта актуалния характер на темата на семинара „Съвременни методи за напояване в овощарството“ предвид климатичните изменения, които се наблюдават днес.

С това той пожела на добър час и успех в провеждането на семинара!

Срещата продължи с презентация на гост-лектора проф. д-р Куман Куманов – представител на Института по овощарство към Селскостопанската академия. Предвидените въпроси за разглеждане в рамките на семинара бяха видове напоителни системи, проблеми и перспективи при интензивното черешово производство, системи за наторяване и оране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари