Дискусия "Визуалната антропология и музеят" в Исторически музей - Русе

0
Лектори ще бъдат проф. Людмил Христов и доц. д-р Ирена Бокова от НБУ, а от Регионален исторически музей – Русе - проф. д-р Николай Ненов
Лектори ще бъдат проф. Людмил Христов и доц. д-р Ирена Бокова от НБУ, а от Регионален исторически музей – Русе - проф. д-р Николай Ненов

На 30 ноември (понеделник) от 14:00 ч. в зала “Княз Александър I” в Историческия музей, в рамките на семинар „Работилница за антропологични филми”, ще се проведе дискусия „Визуалната антропология и музеят”.

Лектори ще бъдат проф. Людмил Христов и доц. д-р Ирена Бокова от НБУ, а от Регионален исторически музейРусе - проф. д-р Николай Ненов. В семинара ще вземат участие и представители на музеите от Попово, Исперих, Шумен, Тутракан, Разград и Русе.

В рамките на семинара от 18:30 ч. ще бъде представен и филмът „Кратка история на социалистическия реализъм” на режисьора Иван Георгиев – Гец.

Събитието се реализира благодарение на съвместната работа между Регионален исторически музейРусе и Центъра по визуална антропология към департамент „Антропология” към НБУ – София.

Центърът е резултат от успешно завършения съвместен проект за обучение на докторанти, постдокторанти и млади учени, с финансовата подкрепа на ЕСФ на ЕС 2007 – 2013.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари