Националната авиационна обиколка идва на Летище Русе

2

Зрителите ще могат да се насладят на атрактивно авиошоу с опитни пилоти, включващо демонстративни полети с военни самолети и въздушна акробатика

Шестата въздушна обиколка на България идва на Летище Русе тази събота.

На 23 септември от 10:00 часа на пистата на летището зрителите ще могат да се насладят на атрактивно авиошоу с опитни пилоти, включващо демонстративни полети с военни самолети и въздушна акробатика. В тях ще се включи и бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, съобщиха от Община Русе.

Събитията в цялата страна преминават под мотото „Да запазим летищата на България“ и се организират от Фондацията „Български Военновъздушни сили“, съвместно с Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България (AOПA) и Асоциацията на свръхлеката авиация в България (АСАБ).

Присъстващите ще могат да се запознаят и с направените инвестиции на Летище Русе и да получат повече информация за дейностите, които предстоят във връзка с разработването на неговия Генерален план, който ще позволи реализирането на граждански полети.

В памет на въздушните защитници на България и 111 години от гибелта на първата жертва от военната авиация Христо Топракчиев в Долна Митрополия ще бъде дадено началото на националната обиколка и ще бъде открита първата сертифицирана летателна площадка HEMS.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари