Националите по волейбол биха Аржетина с 3:2

0
Вторият гейм започна със страхотна игра в защита на Аржентина
Вторият гейм започна със страхотна игра в защита на Аржентина

България победи Аржентина с 3:2 в среща от Световната лига по волейбол. Така играчите на Пламен Констатинов записаха втора победа в един ден за България, след като малко по-рано другата ни формация победи Русия на Европейските игри в Баку.

Още от началото на мача двата отбора се захапаха здраво и резултатът вървеше точка за точка. Нашият разпредетел Андрей Жеков разчиташе основно на центровете Виктор Йосифов и Теодор Тодоров, те не го подведоха и бяха почти безгрешни.

Развръзката в гейма започна при 19:19, когато съдията не видя как играч от втора линия за Аржентина скача на блокада и даде топката в полза на домакините. Това изнерви българите и те допуснаха домакините да дръпнат с две точки. При 23:22 за Аржентина обаче Пламен Константинов пусна Мирослав Градинаров, който успя да обърне резултата след два добри сервиса. В крайна сметка нашите затвориха гейма с 24:26. Статистиката показа, че в този гейм сме записали един ас срещу нула за Аржентина. Нула обаче бяха за нас блокадите срещу цели три за "гаучосите".

Вторият гейм започна със страхотна игра в защита на Аржентина и домакините успяха да дръпнат с 11:8. Това принуди нашият старши треньор на вземе таймаут. В него той критикува основно разкъсаната блокада, която правят нашите волейболисти. Два страхотни сервиса на Тодор Скримов доведоха до равенство след атака на Николай Пенчев и блокада на Йосифов. Грешка в атака на Пенчев при следващото разиграване не ни позволи да поведем. Последваха силни сервиси на разпределителя на Аржентина Де Чеко и второто техническо прекъсване дойде при 16:13 за гаучосите. Те успяха да запазят преднината си до края на гейма и за го затворят при 25:22.

Аржентинците започнаха ударно третата част и поведоха с 7:2 със силен сервис и не без помощта на наши грешки. Преднината остана почти до края на гейма като в игра за България се появиха вторият разпределител Любомир Агонцев и Градинаров като диагонал. Със силна воля и добра игра в защита нашите успяха дори да изравнят при 21:21. В крайна сметка успяхме инфарктно да измъкнем гейма – 24:26.

Лошо тръгна за България и четвътия гейм като на първото техническо прекъсване Аржентина водеше с 8:4. След четири поредни сервиса на Агонцев обаче успяхме да изравним до 8:8. Аржентиците отново направиха 6 поредни точки, за да се оттеглят на техническото прекъсване с аванс от 16:10. В края на гейма, въпреки натиска на българите, аржентинците запазиха самообладание и затвориха тази част с 25:16.

В тайбрека аржентинците отново напрупаха преднина, но българите успяха да я стопят при 11:11 след страхотна игра на Андрей Жеков. Тогава на начален удар застана Градинаров, който с много добър сервис затрудни посрещането на гаучосите и направихме 14:11. Домакините успях да изравнят  - 14:14. При петият ни мачбол успяхме да вземем мача с 16:18.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари