Националите ни прегазиха световните шампиони

1
Възпитаниците на Пламен Константинов записаха победа над Полша през родна публика
Възпитаниците на Пламен Константинов записаха победа над Полша през родна публика Снимка: Sportal.bg

Възпитаниците на Пламен Константинов записаха втора поредна победа в тазгодишното издание на Световната волейболна лига.

Националите ни записаха изключително престижна победа над световните шампиони от Полша с 3:2 (25:16, 20:25, 19:25, 25:23, 16:14) в мач от 1-ия кръг на турнира в Група Е1 във Варна.

Над 5000 зрители в зала “Конгресна” подкрепяха българските волейболисти, които си заслужиха аплодисментите.

Двубоят започна отлично за националите, които смазаха световните шампиони през първата част с 15:16, но след това загубиха инициативата. С много усилия и промяна на тактиката в хода на мача Пламен Константинов успя да мотивира своите избраници да стигнат до успах в 4-ия гейм с 25:23. В тайбрека българите се оказаха по-концентрирани и грабнаха успеха.

Волейнационалите на България стартираха отлично в двубоя си срещу световните шампиони от Полша в мач от I кръг на турнира в Група Е1 на Световната лига във Варна. Възпитаниците на Пламен Константинов поведоха с 3:2 след технична атака на Николай Пенчев от зона 2 над блокадата на Полша. България поведе с 6:3 след атака на Тодор Скримов по диагонала от зона 4. Ас на Николай Николов и 7:3. Първото техническо прекъсване в първата част дойде при 8:3 за България. Ас на Виктор Йосифов и 12:6 за България. Цветан Соколов атакува мощно за 15:9. Второто техническо прекъсване дойде при 16:10 за България. Ас на Тодор Скримов направи резултата 18:11. Изключителен блок на Николай Николов - 22:12. Страхотна комбинация Георги Братоев - Николай Николов и геймол за България 24:14. 25:16 за България в първия гейм след като Бартоломей Лемански би сервис в мрежата.

Повече подробности в Sportal.bg

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари