Национален траур в Казахстан на 10 януари

0
Това обяви президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев
Това обяви президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев разгласи 10 януари за ден на народен печал в страната

Това заяви прессекретарят Берик Уали, представен от ТАСС, предаде КРОСС.

"Във връзка с многобройните човешки жертви в резултат на трагичните събития в редица райони на страната държавният глава на Казахстан Касим-Жомарт Токаев реши да разгласи 10 януари 2022 година за ден на народен печал ", написа той във Facebook.

До най-голямата от години вълна на митинги се стигна заради негодувание против фрапантния скок на цените на горивата по бензиностанциите. Впоследствие обаче демонстрациите прераснаха в антиправителствени митинги.

От Организация на обединените нации и НАТО приканват за спазване на правата на индивида в Казахстан след изказването на държавния глава Касим-Жомарт Токаев, че най-големият град в страната - Алмати, е бил нападнат на талази от 20 000 терористи, с които няма да се водят договаряния, а ще бъдат унищожени. Съединените щати, както и редица европейски страни, също молят всички страни да се въздържат от принуждение

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари