Национал по волейбол се пребори с тумор

0
Тодор Скримов впечатли волейболната общност след като излезе на терена 28 дни след операция за отстраняване на тумор
Тодор Скримов впечатли волейболната общност след като излезе на терена 28 дни след операция за отстраняване на тумор Снимка: БГНЕС

Националът ни по волейбол Тодор Скримов впечатли волейболната общност след като излезе на терена 28 дни след операция за отстраняване на тумор.

Оказа се, че Скримов е бил на прегледи заради контузия, когато му е открит тумор в бъбреците, който за щастие се е оказал доброкачествен и диагностициран навреме, информира topsport.bg.

"В деня преди мача тренера ме попита, дали ако има нужда от мен, може да ме пусне в игра. Аз бях готов. Чувството беше много странно, защото отсъствах известно време. Не бях много сигурен в себе си и имах някои проблеми в началото. След това мина добре, благодарение на съотборниците ми." сподели Скримов за заръщането си.

"Не знам как се възстанових толкова бързо от операцията. Мислех, че ще ми трябват поне още 2-3 седмици", добави той.

Той разказа за първи път пред италианските медии как е преживял новината за болестта.

"Страхувах се не за мен, а за семейството ми - родителите ми и моята приятелка. В началото бях притеснен, защото в продължение на 2-3 дни, докато се разбере какво точно е - тумор или киста, бях в неведение. След като се разбра, че става въпрос за тумор, но хванат в много ранен стадий, който подлежи на лечение и интервенция, се успокоих. Не исках да покажа на близките ми, че ме е страх, защото това допълнително щеше да ги стресира. Но имах късмет, защото по времето, когато ми откриха тумора, получих и контузия и малко случайно се установи", разказа националът.

"Когато ми казаха, че е рак, но имам добър процент шанс да го излекувам, само попитах колко добър е този процент. Лекарите ми обясниха, че е доста голям, което ме успокои. След операцията не се тревожих толкова", каза още волейболистът.

Той споделя, че е имал късмет, че между диагностицирането и интервенцията е имало само около една седмица и не е имал време за задълбочени мисли относно заболяването.

Очаква се възстановителният период да продължи още два месеца.

Източник: topsport.ibox.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари