НАТО заяви, че няма да бъде част от конфликта в Украйна

0
НАТО няма да изпраща въоръжени сили там и няма да лети в украинското въздушно пространство
НАТО няма да изпраща въоръжени сили там и няма да лети в украинското въздушно пространство Снимка: Reuters

НАТО не е и няма да бъде част от конфликта в Украйна, няма да изпраща въоръжени сили там и няма да лети в украинското въздушно пространство

Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг в началото на срещата си в Брюксел с премиера на Исландия Катрин Якобсдотир, съобщи БТА.

Той определи войната в Украйна като "ужасно и брутално нахлуване". Столтенберг поздрави Исландия, че е приложила въведените срещу Русия санкции и е осигурила на украинците хуманитарна помощ. Той отбеляза, че Исландия е важен мост между Европа и Северна Америка, включително с военноморските патрули, които осигурява за алианса.

Якобсдотир коментира, че войната в Украйна ще повлияе на стратегическите планове на НАТО. Обстановката със сигурността драстично се промени, отбеляза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    da
    Сега Русия не само ще трябва да им изчисти оаканите задници, но и да ги напляска хубавичко, да им държи влага по-дълго време.
  • 4
    2
    Jdjsnw
    Nato i amerika i evropa go napraviha tova da srane s ukraina
  • 2
    1
    Spermaman
    Явно има някой акъл там все пак. Я се влезли, я вече няма там каквото защитавате, и където майка си търсите. И вас няма да ви има.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари