НАТО: Руската ядрена подводница "Белгород" е в активност

6
Подводницата пренася ядрени торпеда "Посейдон", известни като "Оръжието на Апокалипсиса"
Подводницата пренася ядрени торпеда "Посейдон", известни като "Оръжието на Апокалипсиса"

Подводницата пренася ядрени торпеда "Посейдон", известни като "Оръжието на Апокалипсиса"

НАТО е изпратил предупредителни ноти до всички държави-членки на Алианса по повод ядрената подводница "К-329 Белгород", за която се установило, че е в движение. Подводницата пренася ядрени торпеда "Посейдон", известни като "Оръжието на Апокалипсиса", информира 20minutos, позовавайки се на италианския ежедневник "Ла Република", предаде Novini.bg.

Новата подводница бе приета на въоръжение през юли и в момента се намира във водите на Арктика след течовете по газопровода "Северен поток".

Опасенията в НАТО са свързани с евентуално изпитание на торпедото "Посейдон", способна да измине до 10 000 км и да експлодира в близост до брега, предизвиквайки огромно радиоактивно цунами.

Ядреното торпедо бе представено за първи път пред общността през 2018 г. като повод Русия да затвърди военната си мощ, макар че според мнозина анализатори същият ефект може да бъде постигнат и с междуконтинентална ракета.

Съединените щати са активирали мрежата си от сателити, за да проследят евентуалния курс на торпедото, но поради факта, че е под вода, задачата се усложнява многократно, отбелязва още италианското издание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    14
    хехе
    Това е "новина" от преди няколко седмици. Пропуснали сте да кажете че има 20 (двадесет!) натовски подводници които обикалят на километър от Белгород и дебнат да направи нещо съмннително.
  • 7
    13
    Дано американците не откраднат
    чертежите за построяване на такава подводница и за атомната бомба , защото каквито са военнолюбци , като нищо могат да застрашат световния мир. Ще ни отнемат природните ресурси , петрола , свободата и газа.
  • 4
    12
    Имееее
    Ами "Курск" си я блъсна американска подводница, а "Москва" е построен през 70 - те, и доколкото знам отдавна не е със статута на най мощния кораб във руските флотове...Просто така споменавам.
  • -1
    11
    Роко
    Тя и Курск беше най добрата,също крайцера масква БЕШЕ и тая там ще отиде.......на дъното !
  • 1
    10
    Белгород
    Заради наглите американски боклуци, ще го отнесе Европа!!! Подготвя се фронтови полигон , който ще обхване цяла Европа или голяма част от нея-източна и централна!!! Отново краварите ще излязат сухи от водата!!! Европа ще го издуха!!! Президентът на руската федерация Владимир Путин каза в едно интервю- кому е нужен свят без Русия, и ако Русия я няма защо другите трябва да ги има!!! Велик политик който може да реши всички проблем, на целият свят!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари