НАТО потвърди, че изпраща военни кораби и изтребители у нас

1
Алиансът изпраща подкрепления за отбраната в Източна Европа
Алиансът изпраща подкрепления за отбраната в Източна Европа Снимка: Lockheed Martin

Алиансът изпраща подкрепления за отбраната в Източна Европа

Заради кризата в Украйна НАТО обяви, че изпраща подкрепления за отбраната в Източна Европа. От щаб-квартирата в Брюксел потвърдиха, че в България ще бъдат разположени военни кораби и изтребители от Испания и Нидерландия.

Испанският контингент ще е с изтребители "Юрофайтър Тайфун", а Нидерландия ще изпрати два изтребителя F-35, които се очакват през април, информира bTV.

Испания вече изпрати фрегата, която напусна военноморската база във Ферол в събота. Очаква се да бъде разположена във водите на Черно море.

Кремъл обвини Вашингтон и съюзниците за подклаждане на напрежението заради разполагането на допълнителни НАТО-вски сили на изток.

В същото време, Съединените щати наредиха на роднините на дипломатите си в Украйна да напуснат страната заради опасенията от възможна руска военна инвазия.

Премиерът Кирил Петков свиква Съвета по сигурността. Заседанието е насрочено за утре от 16:30 ч., съобщават от правителствената пресслужба. Участниците ще обсъдят напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    STANI
    НАТО да си ходи не ни трябва НАТО Русия са нашите братушки
  • 1
    4
    Реалист
    Как изпращат бе, това да не са група ученици на почивка в Златните?!? Нас някой пита ли ни дали искаме да ни изпращат?!?
  • 0
    3
    Туристи ...
    Идват на Адамов плаж.
  • 2
    2
    русенец
    Само да припомня, че американски военен и президента на една страна да убие, страната няма право да го съди. Ама и ние какви приятели си имаме! То с такъв приятел враг не ни трябва, те се грижат за това.
  • 3
    1
    darkaveng
    И какъв ще го крепят у нас?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари