НАТО: Нищо не може да оправдае подобно отвратително престъпление!

1
Алиансът осъди вчерашното терористично нападение срещу зала за събития край Москва
Алиансът осъди вчерашното терористично нападение срещу зала за събития край Москва Снимка: БГНЕС

Алиансът осъди вчерашното терористично нападение срещу зала за събития край Москва

НАТО осъди вчерашното терористично нападение срещу зала за събития край Москва, при което загинаха най-малко 133 души.

"Недвусмислено осъждаме нападенията, насочени срещу посетители на концерт в Москва. Нищо не може да оправдае подобно отвратително престъпление", заяви говорителка на 32-членния военен алианс НАТО, цитирана от ДПА и БТА. "Изразяваме най-дълбоките си съболезнования на жертвите и техните семейства", каза още тя.

Броят на загиналите при атаката в концертната зала в северозападното московско предградие Красногорск нарасна на 133 души, съобщи руският Следствен комитет. Отговорност за атентата пое групировката "Ислямска държава".

В телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин каза, че всички нападатели са били заловени, поднесе съболезнованията си на близките на жертвите и обяви утрешния 24 март за ден на национален траур.

Федералната служба за сигурност на Русия съобщи, че във връзка с нападението са задържани 11 души, включително четиримата пряко замесени в атаката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари