Насрочиха дело за екстрадиция в Гърция на кандидат за кмет на Дупница

0
Методи Захаринов има 6-годишна влязла в сила присъда за притежание на подправени банкноти в евро
Методи Захаринов има 6-годишна влязла в сила присъда за притежание на подправени банкноти в евро Снимка: БНР

Методи Захаринов има 6-годишна влязла в сила присъда за притежание на подправени банкноти в евро

В Окръжния съд в Кюстендил е насрочено дело на 8 ноември за екстрадиране в Гърция на Методи Захаринов, който има 6-годишна влязла в сила присъда от 2014 година от магистратурата в Солун за притежание на подправени банкноти в евро.

Захаринов беше кандидат за кмет на Дупница, издигнат от инициативен комитет, оглавяван от съпругата му Елена, и е постигнал трети резултат на местния вот - 1 697 гласа, или 9,69%.

Захаринов беше задържан в разгара на предизборната кампания на връщане от среща с избиратели в близкото с. Самораново. Беше му наложена първоначално постоянна мярка за задържане, а апелативният съд я промени на парична гаранция от 2500 лева. Вероятно е направил добра кампания, след като резултатът му в конкуренцията за кмет на Община Дупница е добър, коментират активисти, предава БНР.

Междувременно ОП-Кюстендил е внесла искане за насрочване на дело по предаването му на гръцките власти, за да излежи присъдата си там.

За Захаринов, който работи като инспектор в районната противопожарна служба в Дупница, има издадена европейска заповед за задържане още от май 2018 година. И досега не е ясно защо той не е бил открит и задържан в изпълнение на тази заповед и как е държан на работа на служба в пожарната, която е звено на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари