Наско Сираков: Бойко Борисов не помогна само на "Левски"

0
Наско Сираков отговори на феновете, които не са доволни от изказването му, че държавата трябва да помогне на клуба за строеж на стадиона
Наско Сираков отговори на феновете, които не са доволни от изказването му, че държавата трябва да помогне на клуба за строеж на стадиона Снимка: БГНЕС

Помогнаха на почти всички отбори. Държавата, Бойко Борисов. Защото Бойко Борисов помогна с личен ангажимент. Само на "Левски" не помогна

С тези думи мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков отговори на феновете, които не са доволни от изказването му, че държавата трябва да помогне на клуба за строеж на стадиона.

Според легендарния нападател призивът на привържениците да не се иска държавна помощ е "класически популизъм".

"И ние да се правим на ощипани. Как щяло да прозвучи това? Ние не молим за помощ, за да похарчим парите за футболисти. Искаме стадион, който ще е за нашите деца и внуци. Да идват години наред тук, всеки втори уикенд и да се чувстват добре и комфортно", каза Сираков пред сайта Levski365.com.

Сираков пое управлението на клуба през юни след сага с приемането и предаването на акциите. Мажоритарният пакет ценни книжа (86,6% от собствеността на клуба) бе прехвърлен от фактическия собственик Георги Попов - приближен до Божков, на голмайстор номер 1 в историята на клуба - Наско Сираков. Те първо бяха джиросани на министър-председателя Бойко Борисов, но той отказа да ги приеме. След това бизнесменът организира анкета в социалните мрежи за нов собственик, която Сираков спечели, а феновете се обединиха около неговата кандидатура.

Сираков смята, че през годините клубът е ръководен безотговорно и затова е време да се смени моделът на управление.

"Моделът ние ще го променим, това е ясно. Искам "Левски" да стъпи на краката си и да съм реално последният мажоритарен акционер преди да сменим модела. "Левски" трябва да е на привържениците и те да избират президент. Мога да кажа, че ние вече проучваме как това е възможно юридически. Иска ми се това да се случи в следващите три години", каза още собственикът на сините.

"Левски" е управляван безотговорно, това е истината и няма какво да го крием. Например, това с безкрайното текучество на играчи. Говорим за едни десетки милиони, които са отишли в заплати на играчи, а те не са дали нищо на клуба. В комисионни и трансферни суми по привличането им. В неустойки, за да може да си тръгнат и да дойдат нови. Това е един много порочен цикъл, който е нанесъл огромна щета върху "Левски", каза Сираков.

Според него това се е получило не заради липса на амбиции от предишните собственици, а защото "не са управлявали правилно футболните процеси".

Сираков добави, че за Станимир Стоилов "вратата винаги е отворена". Покана към него обаче трябва да дойде, едва когато клубът си е стъпил на краката.

Преди ден в интервю за същото издание Сираков обяви, че целта му е "Левски" да няма дългове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук