Нашествие от румънци на "Дунав мост"

1

Засилен трафик и през граничния пункт "Дунав мост" в Русе.

Стотици румънци прекосиха границата, за да посрещнат 2017-та година у нас.

Опашки нямаше, а автомобилите преминаваха сравнително бързо през документната проверка, съобщава БНТ.

Още от сутринта на граничния пункт „Дунав мост” се забелязваше по-засилен трафик, а към обяд той се увеличи още. Обичайно в страната влизат по 350 леки коли на ден, но на празниците броят им е почти двойно по-голям. За да не се образуват тапи или опашки, от Граничната полиция обработваха документите им по-бързо на двете гишета.
 
Мариус Джордже от Гюргево разказа, че идва в Русе, за да си напазарува за празниците, храна или дрехи и в следобедните часове ще се прибере у дома. Други обаче ще останат в страната ни по-дълго. Роксана Николеску от Букурещ ще посрещне новата година със семейството си в Балчик.
 
Идваме в Балчик за трети път тази година. Очакваме най-доброто, харесваме много Балчик, българската храна и хората”, каза тя.
 
Богдан Адриан също ще бъде на празниците в България. Според него не се усеща на границата и по пътищата да има засилен трафик. Избрал да тръгне за България днес сутринта, за да не попада във вечерните задръствания, на път към Банско.
 
 „На почивка отиваме в Банско. Очакваме чудесна ваканция, не само храната в новогодишното меню, но и забавлението”, обясни той.
 
За разлика от граничния пункт, на автогарата и гарата в Русе не се забелязваше особено оживление. Там повече пътници ще има в последния от празничните дни, понеделник.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари