Населението на Боливия е застрашено от екологична криза

0
Населението на Боливия е застрашено от екологична криза
Населението на Боливия е застрашено от екологична криза

Замърсяване с живак и горски пожари продължават да застрашават общностите в страната

Местните общности в Боливия са изправени пред две големи екологични заплахи.

Първата е свързана с живака, който се е разпространил във водните басейни заради добива на злато в региона, а втората заплаха е свързана с горските пожари, които продължават да бушуват.

Според доклад, публикуван през юни, 75 процента от местното население в Северна Боливия имат нива на живак над международните норми.

Проучването сочи, че и тези, които не работят в добива на злато, са засегнати, тъй като живакът се пренася надолу по течението с други токсини и се поглъща от рибата - основната храна на хората, живеещи на север, съобщава NOVA.

Мащабните горски пожари в последните месеци от друга страна стимулират емисиите на парникови газове и опустошават природните зони на страната.

Боливия очаква международна помощ, за да успее да се справи с тежката екологична криза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Да, да, да
    Тука имаме един пожарникар, който с къси гащи и по тениска гасеше горски пожари лятоска. Направо го вземайте барабар с тамазлъка на съпругата му. Тя и без това обича Мехико и Намачу Пикачу.
  • 3
    1
    Съвет до Боливия
    Поканете РООСВ Русе и всички негови бивши местни директори( началници ) Те ще оправят работата.Имат голям опит.Те са най,най първите екоактивисти на Русе-Боливия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари