Видео на НАСА показва невероятните скокове на температурите

1
Вече три поредни години са поставени нови температурни рекорди
Вече три поредни години са поставени нови температурни рекорди

Годината, която оставихме зад нас е най-горещата, след като започнало отбелязването на температурите през 1880-та година.

А наскоро бе публикуван и видеоклип, който визуализира невероятните и зашеметяващи скокове на температурите.

Вече три поредни години, ако не броим 2017 г., са поставени нови температурни рекорди според анализите на НАСА и Националната океанска и атмосферна администрация. Те вземат информация от различни метеорологични станции по целия свят, пише tocka.com, цитиран от Блиц.

В момента НАСА използва около 6300 станции, станция за антарктически изследвания, както и кораби, които измерват температурата на моретата.

Това, което показва видео записа, е, че нивото на въглероден диоксид от края на 19-ти век се е повишило, както и това, че температурата е нараснала с 1.1 градуса по Целзий.

Но фактът, който е най-тревожен е, че повишаването на температурите се е случило точно в последните няколко десетилетия, така че 16 от 17-те най-горещи години са се случили точно от 2001 г. чак до днес.

Не очакваме, че от сега постоянно ще се поставят нови температурни рекорди, но дългосрочната тенденция на глобално затопляне е повече от очевидна, посочват от НАСА.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари