Нарушете омертата и ще бъдем свободни!

0
Аз мълча, ти мълчиш, те мълчат, прокуратурата мълчи, полицията мълчи..само престъпниците говорят. Вместо нас. За нас. Въпреки нас
Аз мълча, ти мълчиш, те мълчат, прокуратурата мълчи, полицията мълчи..само престъпниците говорят. Вместо нас. За нас. Въпреки нас

Всички се обвиняваме. Защо стигнахме дотук, дебили ли сме? Продажни ли сме? Или днешната катастрофа е поредица от милионите дребни компромиси, които правихме всеки ден. За мен отговорът е в последното.

Българинът не е прост и глупав човек. Лошото е, че той е апатичен към всичко, което пряко не го засяга. И предпочита да не се набърква в неприятности, без значение колко е несправедливо или престъпно. Спокойствието преди всичко! Дори и преди България!

И затова се докарахме дотук – със съвместни усилия на мълчание и апатия. Всички сме виждали подкупи, измами, лъжи, престъпления. Колко от нас надигнаха глас? Колко от нас обвиниха началниците или колегите си, че крадат? Или мълчаха с надеждата и те да могат да докопат нещо, някой келепирец?

Виждахме престъпниците как участват в избори и мълчахме и гласувахме – от страх, от апатия, от мързел…Виждаме подкупите в болниците и мълчим, казваме само в семейството си и на близки. Да не си създаваме неприятности. Виждаме безобразните улици след ремонти и само си псуваме наум.

И това се втълпява от политиците – че не е редно да се говори за проблемите. Че какво ще кажат чужденците? Нещо подобно, че в къщата на обесен за въже не се говори. В държавата на мафията за престъпност не се говори. Омертата е върховен закон и нарушилите я стават престъпници.

Забелязвате ли, че винаги се обсъжда жертвата, свидетелят, този, разкрил престъплението, посочил проблемите. Престъпниците са настрани, под благото крило на държавата и обществото. Те са недосегаеми. Само невинните и жертвите са разчепквани, докато всички се отвратят от тях. А такива хора могат ли да бъдат честни, а? Да разкриват престъпления! И те са МАСКАРИ!

Аз мълча, ти мълчиш, те мълчат, прокуратурата мълчи, полицията мълчи..само престъпниците говорят. Вместо нас. За нас. Въпреки нас.

Омертата – вината за сегашното състояние на родината ни. Където всеки се страхува да каже, че царят е гол и предпочита да лъже себе си и да не вярва на очите си. Нарушете омертата и ще бъдем свободни!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари