Напрежение в Раднево, стотици викат: Циганите на сапун!

0
Стотици разгневени радневци наобиколиха тази вечер пазената от полиция циганска махала "Кантона"
Стотици разгневени радневци наобиколиха тази вечер пазената от полиция циганска махала "Кантона"

Стотици разгневени радневци наобиколиха тази вечер пазената от полиция циганска махала "Кантона" и поискаха незаконно пребиваващите в нея роми да бъдат незабавно изселени от града, пише 24 часа.

С викове "Циганите на сапун!" някои от протестиращите дори се опитаха да пробият полицейския кордон. От отсрещната страна ги чакаха въоръжени с мотики, брадви и други инструменти жители на махалата. До сериозни инциденти обаче не се стигна.

Протестът в Раднево тази вече започна мирно. Към 20 часа много хора се бяха събрали пред фитнеса, където вчера към 14:30 часа петнайсетина цигани пребиха трима млади мъже след спор кой на кого е отнел предимството на пътя.

В един момент някои даде сигнал и множеството спонтанно се изнесе към циганската махала, която е под полицейска охрана от вчера. Днес в Раднево стартира и подписка на гражданите с искане да бъдат премахнати незаконните къщи в квартал "Кантона".

Очаква се общинския съвет да се събере на извънредно заседание в близките дни заради създалото се напрежение. В протеста тази вече участваха и майки, които казаха, че се страхуват за децата си.

След 21:30 хората започнаха да се разотиват.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари