Напрежение пред Паметника на съветската армия в София

0
Днес отново имаше словесни престрелки и кратки сблъсъци между хора, които смятат, че монументът трябва да бъде премахнат и честващите Деня на победата
Днес отново имаше словесни престрелки и кратки сблъсъци между хора, които смятат, че монументът трябва да бъде премахнат и честващите Деня на победата Видео: bTV

Отново имаше напрежение пред Паметника на съветската армия (ПСА) днес

 Причината е, че пред него се събраха противници на войната в Украйна и отбелязващи Деня на победата, който се чества в Москва, предаде bTV

В ранните часове днес фигура от монумента беше боядисан с помощта на дрон с цветовете на руското знаме – синьо и жълто.На 4 май активисти опитаха да опаковат паметника с българското и украинското знаме, но акцията им беше осуетена. Стигна се до сблъсъци.

Днес отново имаше словесни престрелки и кратки сблъсъци между хора, които смятат, че монументът трябва да бъде премахнат и честващите Деня на победата.

Втората група проведе днес традиционния марш на „Безсмъртния полк“, който започна от Паметника на незнайния воин и стигна до ПСА.На честването пред Паметника на съветската армия се появи и посланикът на Русия у нас Елоенора Митрофанова, която държа реч. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари