Напрежение между шофьори и полицаи в Русе

1
Водачите на ТИР-ове са недоволни, че чакат с часове, а органите на реда само ги спират, без да им дадат актуална информация
Водачите на ТИР-ове са недоволни, че чакат с часове, а органите на реда само ги спират, без да им дадат актуална информация Снимка: БГНЕС

Напрежението между шофьорите на тежкотоварни камиони и екипите на полицията, които спират движението на изходите на Русе, продължава втори ден.

Водачите на ТИР-ове са недоволни, че чакат с часове, а органите на реда само ги спират, без да им дадат актуална информация, предава БГНЕС.

От своя страна полицаите се оплакват, че са оставени сами да се разправят с тираджиите, вместо да са подпомогнати от обещаните им дежурни екипи на ДАИ. Нямат и връзка с Пътното управление, откъдето да получават веднага данни за обстановката, за да информират чакащите.

Шофьорите разказват, че вече четири дни не могат да работят нормално. Някои дават примери с Румъния, където също е било спряно движението, но много бързо е било възстановено и организацията е много добра. Други разказват, че постоянното ги спират, без да се знае кога най-накрая ще стигнат до крайната точка на пътуването си. Гонят графици и трябва да доставят товари, а не се е знае кога ще успеят.

Иначе ситуацията в Русенско се подобрява, всички пътища по направленията за Бяла, Разград и Силистра са отворени за леки автомобили. Към Бяла пътуват всички МПС без ограничения. За тежкотоварни автомобили над 12 тона остава затворен пътят към Разград, а за Силистра ограничението е над 3,5 тона. Дунав мост работи без проблем, пропускат се всички превозни средства.

Частично е възстановено електрозахранването в село Хотанца, което остана последното населено място без ток в областта.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари