Напредва строителството на музея на Колю Фичето край Бяла

0

Очаква се да отвори врати през 2024 година

Строителството на посетителския център до моста на Колю Фичето край Бяла, където ще има и музей на големия майстор, напредва. По него се работи паралелно с възстановяването и реставрацията на емблематичния мост.

Покривът на посетителския център вече е изцяло завършен, като е положена изолация по всички фасади. „Изпълнена е мазилка, където е предвидено по проект, а на останалите страни са монтирани профили за окачена конструкция. Вътре също се работи усилено. ОВК, ЕЛ и ВиК инсталациите на кота +0,00 са завършени. Изпълнява се конструкция за окачен таван“, обясниха изпълнителите на строителните дейности, цитирани от Русе Медиа.

Според кмета на Бяла Димитър Славов първите посетители на новия обект се очакват през 2024 г. , като намеренията на общинската администрация са да превърнат комплекса в национален туристически обект. Мостът на Колю Фичето е емблемата на Бяла и заедно с посетителския център ще станат притегателен център за български и чуждестранни туристи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари