Посетителският център край Бяла вече придобива своя облик

5
Очаква се още през лятото центърът да посрещне първите си гости
Очаква се още през лятото центърът да посрещне първите си гости Снимка: Музей "Беленски мост на Колю Фичето"

Очаква се още през лятото центърът да посрещне първите си гости

Посетителският център до моста на Колю Фичето край Бяла вече придобива своя облик. Строителните дейности са на приключване, а двуетажната сграда впечатлява със съвременния си дизайн. Плавните ѝ форми са заимствани от характерния стил на Колю Фичето, като покривът наподобява двойната фичевска кобилица, споделят от Музея "Беленски мост на Колю Фичето".

В посетителския център ще се помещават музей, посветен на делото на майстор Колю Фичето, зала за прожекции, място за хранене и отдих, магазинче за сувенири. Туристите ще могат да се върнат в миналото чрез “Машина на времето” и да станат свидетели на построяването на моста, както и да проследят цялата му история.

Очаква се още през лятото центърът да посрещне първите си гости и да се превърне в любимо за посещение на жителите и гостите на град Бяла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Неделчо Неделчев
    Браво
  • 6
    2
    Петър
    Браво и поздравления за кмета на Бяла. А русенския кмет вдигна местните данъци и нищо не върши.
  • 4
    1
    mischi
    Чудесна идея! Така хората ще обръщат повече внимание на нашия изтъкнат възрожденски архитект!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари