Наплив от КОВИД болни към беленската болница

3
Болницата се принуждава да връща пациенти и от други общини, за да има легла за беленските
Болницата се принуждава да връща пациенти и от други общини, за да има легла за беленските

Прокуристът на болницата в Бяла алармира за голям натиск на ковид болни 

Общинският съвет в Бяла разгледа днес докладна записка относно приемане на информация за финансово-икономическото състояние на общинските еднолични търговски дружества, сред които е МБАЛ „Юлия Вревска“ – Бяла. От нея става ясно, че има сериозен наплив на болни. 

Димитър Димитров – прокурист на лечебното заведение, съобщи, че на 8 август са постъпили майка и дъщеря от Полско Косово. Ситуацията в момента е, че от 15 август в болницата 31 легла са запълнени. 

"За 1 час се заемат леглата", добави той, цитиран от Русе Инфо. Димитър Димитров заяви, че идват пациенти, които са стояли вкъщи и не са се лекували. "Някои идват със сатурация 40, тоест полуумрели. Ситуацията е критична". В момента в Русе отказват да приемат такива пациенти от Бяла, защото апаратите за обдишване са заети.

Мобилният кабинет за ваксинация е обиколил населените места в общината преди седмица при 48 ваксинирани като цяло. Миналата седмица е повторена обиколката. В неделя са ваксинирани само 20 души. Димитров изтъкна, е хората си знаят тяхното и не вярват на болестта. Лошото е, че този път потърпевшите са предимно от ромски произход. В момента от 31 души 28 са от ромски произход. Болницата се принуждава да връща пациенти и от други общини, за да има легла за беленските. Натискът, особено от Полско Косово, е голям, завърши той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари