Наплив на руснаци, които си купуват жилища в Дубай

1
Най-търсени са имотите на стойност от 250 до 500 хил. долара
Най-търсени са имотите на стойност от 250 до 500 хил. долара

Най-търсени са имотите на стойност от 250 до 500 хил. долара

Руснаци се втурнаха да купуват жилища в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

За две седмици броят на сделките с недвижими имоти в Дубай се е увеличил четири пъти, съобщи агенцията за недвижими имоти Metropolitan Premium Properties, цитирана от Интерфакс и Нова телевизия.

Отбелязва се, че най-голяма активност се наблюдава в сегмента на недвижимите имоти на стойност от 250 до 500 хил. долара. Увеличава се търсенето на жилища за покупка и краткосрочни наеми, включително интересът на купувачите към елитни жилища. Агенцията уточни, че руските граждани разглеждат имотите в чужбина както като инвестиционен актив, така и за лични цели.

Според компанията потенциалната доходност от недвижимите имоти е средно пет до шест процента. Заслужава да се отбележи, че много имоти се купуват на етап затворени продажби, особено луксозни вили и мезонети на цени от 1,5 млн. долара до 80 млн. долара.

По-рано руски дизайнер се оплака от цената на жилищата в Дубай. Дизайнерката Елада Гасанова разказва за своето търсене на имот в ОАЕ. Според нея е трудно да се намери подходящ обект поради голямото търсене, като по същата причина цените на жилищата са се увеличили значително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари