Напаст от хлебарки в Русе

2

Нечувана напаст от хлебарки полази жилищата в Русе.

Гадините пренасят дизентерия и тиф.

Популацията на гадините е нечувано голяма, за което ни алармира разтревожен русенец.

Снимката с ужасната напаст от хлебарки е направена в жилище на блок 44 в квартал "Дружба 3". Собствениците на жилището направили основен ремонт и преградили ВиК тръбите в мокрото помещение. Но домакинята съвсем случайно надникнала и видяла ужасяващата гледка.

Хората са притеснени и питат как да се отърват от гадините.  Те са търсили съдействие от различни институции, но линиите на телефоните им постоянно били заети и на практика свързването с тях било невъзможно.

Една фирма за борба с вредителите е дала оферта за дезинфекция на целия жилищен вход от 200 лева, което е непосилно за едно средностатистическо семейство от Русе. А събирането на пари от всички съседи е сложна, а по някога тежка и невъзможна задача.

Хлебарките разнасят остри чревни инфекции, най-вече дизентерия, салмонелоза, ентероколити, полиомиелити и коремен тиф в зависимост от това до какво заразено място са били, преди да полазят човека или да влязат в шкафовете с храна или кухненски съдове.

Те предизвикват алергични и астматични кризи, предупреждават специалисти от отдел "Надзор на заразните болести" в Министерството на здравеопазването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари