НАП - Русе подарява компютри

2
Ако никой не прояви интерес, устройствата се унищожават
Ако никой не прояви интерес, устройствата се унищожават Снимка: Dunavmost

Националната агенция за приходите (НАП) подарява старите си компютри и монитори на други държавни администрации или общини, съобщава Монитор.

От НАП обясниха, че в повечето случаи този тип техника се взима от образователното или социалното министерство и след това те ги закарват в училища или читалища, които се нуждаят от тях. Ако пък никой не прояви интерес устройствата се изпращат за унищожаване.

Оказва се, че от началото на май офисът на приходната администрация в Русе вече не се нуждае от 313 устройства, сред които компютри и монитори, като в таблицата срещу всеки един модел устройство е записано „отпаднала необходимост“. Така общата сума на ненужните стоки надхвърля 43 хил. Най-скъпи са екрани с марка HP, за които НАП в миналото са дали по 420 кинта. Разбира се, има и по-евтини, като монитор Samsung за 112 лева.

Варненските данъчни пък вече не се нуждаят от 227 вещи, като отново служителите там са решили, че не искат старите си компютри, тъй като вече не могат да работят на тези устройства или пък искат да се сдобият с по-модерна техника. Освен тях се предлагат и други джаджи като принтери и тонери. Общата стойност на всички тези стоки пък надхвърля 31 хил. лева.

Освен Русе и Варна със стара техника са се оказали и в Търговище. Там обаче излишни са им били само две телефонни централи- едната на стойност 685 лева, а другата за 850 лева.

За цялата минала 2017 г. пък отново три дирекции са имали вещи с отпаднала необходимост - Разград, Търговище и Русе. Тогава обаче русенци са искали да се отърват само от няколко тонера и джаджи за принтери, докато тази година ясно са решили да си подменят цялото оборудване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Добро утро, господине! Обаждаме се от Еконт, имате голям пакет.
- Благодаря за похвалата и лек ден!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари