НАП - Русе и ПГУИ "Елиас Канети" си партнират онлайн

1

За първи път онлайн офисът на НАП в Русе и ПГУИ „Елиас Канети“ се включиха в Европейската седмица на професионалните умения

Тя е по инициативата на Министерството на образованието и науката за провеждане в периода от 9 до 13 ноември на „Дни на отворените врати при работодатели“ под мотото „Открий своя талант. Своя път. Своя избор“.

В дългогодишното си партньорство известната русенска гимназия по управление и икономика и приходната администрация за първи път проведоха среща между ученици и служители със самостоятелно включване на всички по интернет. Своеобразен домакин в електронната среда от своя кабинет бе директорът на офиса на НАП в Русе г-н Йордан Йорданов, а модератори на разговора от електронната учебна стая бяха  зам.-директорката на училището г-жа Калина Пенева и преподавателката Ферихан Ахмедова. Техни събеседници станаха учениците от 12 клас по специалността „Данъчна и митническа администрация“.

Водещата тема бе „Необходими професионални знания и умения за кариерно развитие в НАП“, по която г-н Йорданов презентира възможностите и изискванията за започване на работа в приходната агенция, условията на труд и множеството различни форми на непрекъснато обучение, както на всеки служител, така и на отделните екипи. Акцент бе поставен на формите за кариерно развитие по хоризонтала и вертикала в структурата на НАП.

Приятна изненада за учениците стана включването на най-новия служител в русенския офис Христина Райнова, която преди 4 месеца спечели конкурс за „инспектор по приходите“ и сподели с аудиторията мотивите си да избере НАП за своето професионално развитие, как се е подготвяла за конкурса и как се е провел той и че след него е включена в дълъг процес на въвеждащи специализирани курсове, на самообучение и на внимателно наставническо съдействие от колегите си.

Бъдещите абитуриенти по икономика зададоха различни въпроси и искрено благодариха за полезната информация на данъчните служители, които пък им пожелаха в скоро време да бъдат заедно в екипа на най-модерната, ефективна и уважавана държавна администрация в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари