НАП проверява доходите на българи с имоти в Гърция

0
Скоро ще получим пълния списък за Дубай, очакваме около 200 наши съграждани с недвижимости там, заяви шефът на приходната агенция
Скоро ще получим пълния списък за Дубай, очакваме около 200 наши съграждани с недвижимости там, заяви шефът на приходната агенция Снимка: БГНЕС

Скоро ще получим пълния списък за Дубай, очакваме около 200 наши съграждани с недвижимости там, заяви шефът на приходната агенция

След Дубай Националната агенция по приходите е започнала проверки на българи с имоти и в Гърция. Проверяват се доходите им и дали те съответстват на имотното им състояние.

Това съобщи пред БНТ изпълнителният директор на НАП Борис Михайлов, предаде вестник СЕГА. "В момента текат проверки, някъде правим и ревизии, ако установим, че има недекларирани доходи. В такива случаи налагаме 10% данък плюс лихва за съответния период. Някои случаи даваме на КПКОНПИ, ако се прецени, че имотът трябва да бъде конфискуван. При проверките повечето граждани си доказват парите", обясни Михайлов.

Той увери, че когато приключат проверките, ще уведоми обществеността за резултатите.

Шефът на НАП посочи, че продължават и проверките на българи с имоти в Дубай. Както стана известно още миналата година 23-ма българи с имоти в Дубай са проверени. За четирима от тях се провеждат и данъчни ревизии.

Над 100 хиляди лева неплатени данъци до момента са събрани в резултат на тези ревизии, съобщи Борис Михайлов. Скоро от Дубай ще получим и пълния списък на българите с имоти там. Става дума за около 200 души, посочи още той.

Шефът на НАП отрече да има чадъри над определени фирми и даде пример с "Лукойл", който за първи път от 2007 г. насам платил през миналата година корпоративен данък. "Има и други фирми, за които в предишни години е имало чадъри, но сега всички фирми внасят данъците си в бюджета", увери Михайлов.

Той отчете, че към средата на март НАП са събрали 6.4 млрд. лв. приходи, което е 752 млн. лв. или 13% повече от същия период на миналата година. Постъпленията от ДДС са с 211 млн. лв. или с 9% повече.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Дракон
    Има едно футболно отборче на ДПС, което дължи на НАП 30 МИЛИОНА, казва се "Леефски"! Кога ще бъдат потърсени да си върнат ВСИЧКИТЕ задължения?
  • 8
    3
    Народа
    Нап да не си чешат ташаците с глупости а да видят минисАрчетата от къде имат тея палати,злата, патлаци?!????
  • 5
    2
    И в Дубай имали
    НАП проверява българите с имоти в Обединените арабски емирства. Общо 21 сънародници са вече проверени, а 23-ма с имоти в Дубай се проверяват в момента. Има и няколко ревизии. Това заяви председателят на НАП Борис Михайлов пред журналисти. "23-ма българи се проверяват за имоти в Дубай. При 21 вече са проверени. Предстоят още доста проверки на такива българи с имоти в Дубай. Проверките започват въз основа на линия на обмен между двете държави, ние започваме проверки по тях", заяви още Михайлов. Ще се проверят доходите и дали има съответствия с декларираните, след това ще има и ревизия, ако са открити в нарушения. Дано няма хора от ГЕРБ , че ще се изложат предизборно !
  • 7
    1
    Такива българи има ли
    Аз откога събирам пари за екскурзия до Гърция , някой българи вече си купили къщи там? Какви заплати получават ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари