НАП продава пушки, пистолети, карабини

0
НАП продава пушки, пистолети, карабини

Данъчните извадиха "на сергията" куп оръжия. Огнестрелни и газови пушки и пищови пуска на търг столичната дирекция на Националната приходна агенция през април.

Продават се общо 162 изделия, разделени в 14 групи. В списъка са включени както колекционерски оръжия - пистолети „Маузер", карабини „Манлинхер" и др, така и употребявани пистолети, карабини, пушки и пълнители за тях.

Някои от оръжията са с възстановими функции, а други могат да се използват само за резервни части, сочат приходната агенция. Част от продаваните оръжия са изоставени от собствениците си след изтичане срока на техните разрешителни. Други са отнети в полза на държавата от съдебните органи и също подлежат на публична продан.

За участие в търга обаче се допускат само лица, които притежават актуални разрешения за извършване на някои от дейностите, посочени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Купувачите могат да наддават в една или повече групи. Предложенията за участие в търга се представят за всяка вещ или група вещи поотделно в срок от 2 до 4 април. До тогава трябва да бъде внесен и депозит от 20% от първоначално обявената тръжна цена за съответната вещ или група.

На търг предстои да бъдат изнесени и машини за производство на цигари. Машините са иззети от цех за нелегално производство на тютюневи изделия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари