Българин се подготвя за "гражданска война"

0
Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем Б.Г., на 69 г., за държане на оръжие и боеприпаси в големи количества
Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем Б.Г., на 69 г., за държане на оръжие и боеприпаси в големи количества

Истински екшън се е разиграл в полицията в Карлово, след като по сигнал униформените открили голям военен арсенал в дома на мъж.

При обиска се оказало, че задържаният имал 9 пушки, 2 пистолета, над 6000 куршума, ръчни гранати, формован тротил, шнур и капсул детонатори, съобщават от прокуратурата в града, цитирани от Блиц.

Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем Б.Г., на 69 г., за държане на оръжие и боеприпаси в големи количества без надлежно разрешение – престъпление чл. 339 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 11 март 2016 г. по досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура-Карлово, с предварително разрешение на съдия от Районен съд-Карлово, е било извършено претърсване и изземване в къща, прилежащите ѝ постройки, и апартамент в гр. Карлово, собственост на Б.Г. В специализираната полицейска операция по линия на незаконното притежаване на оръжие, взривни вещества и боеприпаси са участвали служители на РУ на МВР-Карлово.

При претърсването в къщата и апартамента на Б.Г. са били намерени огнестрелни оръжия, боеприпаси за тях и взривни вещества. До момента е установено, че Б.Г. е държал без надлежно разрешение общо девет пушки с неустановена марка, два пистолета, револвер с осем патрона, 15 броя капсул-детонатори, 6 360 патрони за огнестрелни оръжия с различен калибър, запалки за ръчни гранати, сигнални ракети, димни гранати, артилерийски гръм – тротил пресовки от 400 грама, и други взривни вещества с неустановен произход и вид, както и голямо количество барут, огнеупорен шнур, който служи за взривяване от разстояние.

Боеприпасите и оръжието са били съхранявани в кашони и сандъци.

Под ръководството на Районна прокуратура-Карлово е извършен оглед, назначени са експертизи.

Днес с постановление на наблюдаващия прокурор Б.Г. е задържан за срок от 72 часа.

Предстои Районна прокуратура-Карлово да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия./

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари