НАП наблюдава износа на зърнени и житни култури

0
Ще се инспектират превозните средства, които пренасят царевица, ечемик, пшеница
Ще се инспектират превозните средства, които пренасят царевица, ечемик, пшеница

Ще се инспектират превозните средства, които пренасят царевица, ечемик, пшеница

Денонощни проверки върху износа на зърнени и житни култури осъществяват служители от „Фискален контрол“ на НАП, съвместно с Агенцията „Митници“ и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Това съобщиха от НАП.

Обект на инспекцията от страна на приходната агенция са всички транспортни средства, които напускат страната и превозват пшеница, царевица, ечемик, ориз, овес и ръж, предназначени за страни от Европейския съюз.

За по-малко от седмица фискалните контрольори са проверили над 520 камиона с товар почти 14 000 тона зърнени култури, както и документите, придружаващи стоката - товарителници, фактури, платежни и др. Целта на проверките е да се установи спазват ли се всички изисквания при вътреобщностните доставки, както и да се проследи надвишава ли се допустимата тежест на товарите.

„Служителите от звеното за фискален контрол осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на осъществените вътреобщностни доставки на зърно. Трябва да сме сигурни, че се спазват всички изисквания за тези доставки, преди стоката да напусне страната ни. Благодаря за усилията и денонощния труд, който полагат колегите в нелеки условия близо до граничните пунктове“, каза заместник изпълнителният директор на НАП Милена Кръстанова, цитирана в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Зърнар
    НАП може да ми наблюдава само уюя! Земата си е моя, комбайите също. Аз си я тора, сея и жъна! Ще продавам на когото си искам!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари