Нанси Пелоси осъди атаките на Азербайджан срещу Армения

0
Двете страни се обвиняват взаимно, че са започнали боевете
Двете страни се обвиняват взаимно, че са започнали боевете Снимка: БТА

Сблъсъците избухнаха във вторник и с международно посредничество бяха прекратени в четвъртък вечерта

Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси обвини днес Азербайджан, че е отговорен за сблъсъците по границата тази седмица между азербайджанските и арменските сили, при които загинаха над 200 души, предаде Франс прес и БТА.

"От името на Конгреса твърдо осъждаме тези атаки, които застрашават изгледите за едно така необходимо мирно споразумение", заяви Пелоси на пресконференция в арменската столица Ереван.

"Армения е особено важна за нас поради акцентът, който беше поставен върху аспекта за сигурността след незаконните и смъртоносни атаки на Азербайджан срещу арменска територия", допълни тя.

Сблъсъците избухнаха във вторник и с международно посредничество бяха прекратени в четвъртък вечерта. Двете страни се обвиняват взаимно, че са започнали боевете.

На пресконференцията на Пелоси председателят на арменския парламент Ален Симонян заяви, че насилието е било прекратено с американско посредничество след неуспеха на опита за спиране на огъня с посредничеството на Русия.

"Признателни сме на САЩ за споразумението за едно крехко примирие, постигнато благодарение на тяхното посредничество", каза Симонян.

Пелоси, която пристигна вчера на тридневно посещение в Армения, е най-висшият американски представител, посетил Ереван, откакто страната получи независимост през 1991 г. Малката кавказка държава има значителна диаспора в САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари