Намериха две малки деца на улица в Монтана

0
Децата са били неглижирани от родителите си - с мръсни дрехи, с въшки и паразити
Децата са били неглижирани от родителите си - с мръсни дрехи, с въшки и паразити Видео: NOVA

Намериха две малки деца - на 1 и на 7 години, на централна улица в Монтана.

Те са забелязани от случайни хора. Началникът на отдел „Закрила на детето” Светлин Георгиев обясни, че децата са били неглижирани от родителите си - с мръсни дрехи, с въшки и паразити.

Много трудно намерихме майката. Тя съобщи, че вечерта са седнали с бащата да пият ракия, възникнал е конфликт и вследствие на това тя е напуснала жилището и е отишла при нейна приятелка. Децата са останали при бащата. Те вероятно са тръгнали да търсят майка си”, разказа началникът на „Закрила на детето”, предава NOVA.

За родителите Георгиев уточни - бащата получава пенсия, а майката е безработна. Не са установени роднини, които имат възможност да полагат грижи за децата. Затова те са настанени в професионални приемни семейства.

Поет е ангажимент да подкрепим майката да си намери работа, за да можем да върнем децата при нея, ако е мотивирана за това”, посочи Георгиев. По случая е образувано и досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари